Ets aquí“Els càmpings necessiten, a més de turistes, una aliança amb la societat, la política i l’administració pública”

“Els càmpings necessiten, a més de turistes, una aliança amb la societat, la política i l’administració pública”


By admin - Posted on 30 Gener 2011

Els turistes europeus premien els càmpings de l’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador. ADAC, principal organització d’usuaris del món, adverteix del perill que els càmpings catalans perdin el seu lideratge com a destinació preferida a causa dels entrebancs de l’Administració.

Sant Pere Pescador, febrer de 2011. L’entrega de premis de l’ADAC, l’organització d’usuaris més important i gran del món, que ha premiat un dels càmpings de l’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, ha estat un reconeixement un tant agredolç. Si per una banda ha contribuït a consolidar la imatge dels càmpings de l’Associació, per l’altra, ha estat un toc d’atenció clar a les administracions catalanes.

Max Stitch, president d’ADAC, va destacar en el seu discurs de la gala d’entrega de premis que la manca de col·laboració i reconeixement per part de les administracions catalanes pot dificultar la millora dels càmpings i fer que la posició privilegiada que actualment tenen els càmpings de l’Associació en la llista de destinacions preferides pels turistes vagi caient. Segons Max Stitch, “Els càmpings tenen un èxit remarcable a l’hora de fidelitzar els seus clients. Però no necessiten només clients, sinó també aliats a la societat, la política i l’administració pública. Només d’aquesta manera aconseguiran marge suficient per un desenvolupament de l’oferta a llarg termini.”

Àlex Trias, portaveu de l’Associació, se suma a les declaracions tot destacant la importància de les mencions rebudes: “Aquestes distincions són una motivació per a seguir treballant per mantenir aquesta posició de referència en qualitat i servei dels càmpings de l’Associació a nivell europeu”. “Però, a més a més, -afegeix Trias- han de servir perquè l’Administració col·labori i faciliti les gestions administratives que facin possible el manteniment de la qualitat dels càmpings, ja que contribueixen a la bona imatge turística del país i són un dels principals motors econòmics de Sant Pere Pescador”.

Un reconeixement internacional meritori

L’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador (ACSPP), formada pels càmpings: Aquarius, La Ballena Alegre, Las Dunas, La Gaviota i Las Palmeras, han estan reconeguts a nivell europeu una vegada més amb premis, recomanacions i distincions per part de tres de les principals organitzacions d’usuaris relacionades amb el sector turístic europeu i, en concret, dels càmpings: l’ANBW (el club automobilístic holandès), l’ADAC (Club Automobilístic Alemany) i els premis anglesos Allan Rogers.

El càmping la Ballena Alegre ha obtingut la distinció de Superplatz a la gala ADAC, Club Automobilístic Alemany, a Stuttgart el passat 13 de gener. El premi el van recollir dos directius del càmping. Aquesta distinció valora els sanitaris, parcel·les, botigues, animació i instal·lacions esportives amb una puntuació màxima de 5 estrelles en cada apartat. La Ballena Alegre va obtenir 4 estrelles en 3 apartats i 5 en els dos restants.

Per l’altra, Las Palmeras, L'Aquarius, Las Dunas i La Ballena Alegre han estat recomanats en la categoria d'Eurotops Càmpings de l’ANWB, el club automobilístic holandès, que amb 4 milions de famílies associades, edita una de les guies de referència a Europa. Per aconseguir la recomanació en aquesta guia, els inspectors de l’ANWB han de donar al càmping una puntuació més alta de 8. Els premis es van entregar l’11 de gener a Utrech i els van recollir els directius dels càmpings mencionats.

Per la seva banda, la britànica guia Alan Rogers, ha premiat el càmping Las Dunas com a millor càmping familiar, i el càmping Las Palmeras com a càmping singular. El mateix dia 11 a Utrecht es van lliurar els premis de la guia britànica i també van acudir els principals directius dels càmpings.

Aquests reconeixements europeus reafirmen que els càmpins de l’Associació de Sant Pere Pescador estiguin entre les tres primeres posicions de destinacions turístiques preferides pels europeus. A més a més, contribueix a que el municipi de Sant Pere Pescador sigui un dels més importants d'Europa, juntament amb Montroig i Venècia.

Les associacions

El club automobilístic alemany, ADAC, primera organització d’usuaris del món i òrgan consultiu del govern, amb 17 milions de famílies associades que representen el 60% de la població alemanya, i el club automobilístic holandès, ANWB, amb 3 milions de famílies associades, editen anualment les seves guies on publiquen les valoracions que fan dels càmpings de tot Europa, fruit de les inspeccions que realitzen durant l’estiu. En el cas de l’ADAC, en l’apartat de càmpings recomanats, inclouen els càmpings de l’ACSPP amb molt bones valoracions, al igual que en el cas de la ANWB, en la categoria “Eurotop Campings”, on només surten els 60 millors càmpings d’Europa, i també estan recomanats els càmpings de l’ACSPP.
Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador
Fotos
Fotos
Etiquetes

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador