Ets aquíCampionat del Món de Windsurf a Sant Pere Pescador 2006

Campionat del Món de Windsurf a Sant Pere Pescador 2006


By admin - Posted on 29 Juny 2006

La platja diumenge 18 de juny
Durant unes dates ideals per donar a conèixer la platja i la Costa Brava del 13 al 18 de juny s''ha celebrat la 19a edició de la Surfalegre (8 edició sent PWA) a Sant Pere Pescador. Aquesta prova és puntuable per campionat mundial en la modalitat Super-X. Hi van participar 32 windsurfistes de tot el món, i entre ells, 9 dels 10 millors en aquesta modalitat.


Aquest any es fa la Super X per donar encara més espectacle, modalitat també anomenada Super Cross, és una barreja de freestyle i d’eslalom. Els widsurfistes han de passar per un circuit amb obstacles i fent algunes figures obligatòries (spock, duck gibe...) abans d’arribar a la meta. Aquí no es tracta de fer els malabarismes més espectaculars, sinó d’executar les figures obligatòries el més ràpid possible per arribar a la meta abans que ningú. Cada competició pot variar una mica l’ordre i tipus de maniobres a realitzar en funció de les condicions, no totes les competicions son exactament iguals. A Sant Pere Pescador en van evitar els forward loop, o salt endavant, donat que el vent era massa dèbil per a aquesta espectacular maniobra.

Matt Pritchard anant cap a la línia de sortida

Dimarts 13 i dimecres 14 van permetre de fer 3 mànegues, però els tres dies posteriors el vent va estar massa fluix. Però finalment el darrer dia, diumenge 18, es va disputar la 4 mànega pel matí i la 5a per la tarda al Golf de Roses. La cursa final va estar molt disputada pels dos germans Pritchard: Kevin (US-3 Starboard / Maui Sails) i Matt (US-10 Tabou / Gaastra). Al final en Kevin va guanyar la prova, seguit pel francès Antoine Albeau (Starboard/NeilPryde) i tercer va ser en Matt Pritchard. Caldrà esperar doncs a la següent prova de Super X a Costa Teguise a Lanzarote per veure què passa amb la qualificació final del 2006.

La platja diumenge 18


El Consell Català de l’Esport ha arribat a un acord per agafar el relleu de la organització de la prova després que Turisme decidís aportar menys del previst. L’entitat de l’esport assegurarà la prova almenys durant dos anys més.

 

 

 

 

Videos curts (blanc i negre):

Kevin Mevissen (JP, NeilPryde) arribant a la platja. Pas per un obstacle (1 metre)

Enllaços:
Web de la prova: Surfalegre

Organitzadors:


Catalunya Consell Català de l''Esport
Turisme Costa Brava Camping la Ballena Alegre Surf a Vela Professional Windsurfers Association
Col·laboradors:          
Ajuntament
Ajuntament de Roses
Ajuntament
Ajuntament de l’Escala
Radio Flaix
Mistral
MeteoSim
Etiquetes

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador