Ets aquíEl canari Björn Dunkerbeck es proclama guanyador del Campionat del Món de Windsurf- GP Catalunya Costa Brava 2012 a Sant Pere Pescador

El canari Björn Dunkerbeck es proclama guanyador del Campionat del Món de Windsurf- GP Catalunya Costa Brava 2012 a Sant Pere Pescador


By admin - Posted on 17 Juny 2012

El canari Björn Dunkerbeck (SUI-11) s'ha proclamat aquesta tarda guanyador del Campionat del Món de Windsurf – Gran Premi Catalunya Costa Brava que s'ha disputat, durant sis dies, a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, en el Golf de Roses (Costa Brava), davant del Càmping La Ballena Alegre. Amb aquesta victòria, Dunkerbeck es col·loca al capdavant del mundial després de tres proves disputades (Itàlia, Corea i Catalunya Costa Brava).

Dunkerbeck ha guanyat tres de les sis eliminatòries disputades durant el campionat, ha obtingut dos segons llocs i un sisè, el seu pitjor resultat, en el penúltim dia de competició i que no ha es té en compte en el comput final perquè tots els windsurfistes han pogut eliminar la seva pitjor màniga. El bon moment de forma del canari en aquest campionat contrasta amb la del seu màxim rival durant els darrers anys Antoine Albeau (F-192), que només ha pogut guanyar una eliminatòria i finalment s'ha classificat en tercera posició. Amb la seva victòria, Dunkerbeck també es treu l'espina que tenia clavada de l'any passat en aquesta prova, quan només va poder ser segon per darrera d'Albeau.

La gran sorpresa del GP Catalunya Costa Brava de Windsurf ha estat, sens dubte, el francès originari de les illes de Saint Martin Julien Quentel (SMX-421), que ha obtingut una meritòria segona plaça.

Cal destacar també la victòria en la sisena i última eliminatòria de l'americà Micah Buzianis (USA-34) i el gran paper que ha fet el veterà i carismàtic windsurfista americà Jimmy Diaz (ISV-11), que sempre ha estat lluitant en les finals.

Els vents tèrmics han permès que aquest XIV Campionat del Món Catalunya Costa Brava hagi estat un èxit, ja que han permès que es poguessin celebrar eliminatòries tots els dies i que els windsurfistes no s'hagin hagut de quedar cap jornada fora de l'aigua.

La propera parada del circuit PWA World Tour en la modalitat d'eslàlom recalarà a la platja de Sotavento, a Fuerteventura, a partir del 20 de juliol, on segur que es mantindrà la renyida lluita entre l'actual campió del món d'eslàlom i líder del circuit del 2012, Bjorn Dunkerbeck, i el campió del 2010, Antonie Albeau.

Foto 1
D’esquerra a dreta, Julien Quentel (SMX-421), Bjorn Dunkerbeck (SUI 11) i Antoine Albeau (F-192).

Foto 2
Björn Dunkerbeck sortint de l'aigua aquesta tarda, després d'haver-se proclamat campió i del podi.

Sant Pere Pescador
Bjon Dunkerbeck sortint de l'aigua aquesta tarda, després d'haver-se proclamat c
Etiquetes

Localització

Javascript is required to view this map.

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador