Ets aquíEl francès Antoine Albeau es proclama guanyador del GP Catalunya Costa Brava 2011 del Campionat del Món de Windsurf

El francès Antoine Albeau es proclama guanyador del GP Catalunya Costa Brava 2011 del Campionat del Món de Windsurf


By admin - Posted on 05 Juny 2011

El francès Antoine Albeau (F-192) s'ha proclamat avui guanyador del Campionat del Món de Windsurf – Gran Premi Catalunya Costa Brava que s'ha disputat, durant cinc dies, a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, en el Golf de Roses (Costa Brava), davant del Càmping La Ballena Alegre. Amb aquesta victòria, Albeau es col·loca a tan sols 33 punts del canari Bjorn Dunkerbeck (SUI-11), que es manté al capdavant del mundial després de tres proves disputades (Vietnam, Corea i Catalunya Costa Brava).

Bjorn Dunkerbeck va arribar a la Costa Brava com a capdavanter destacat del mundial, però els problemes que va tenir durant les tres primeres mànigues el van relegar fins a llocs en els quals no és freqüent veure’l. I mentre el windsurfista canari sofria per passar eliminatòries, Antonie Albeau guanyava una màniga darrera una altra.
Aquesta situació va canviar a partir de la quarta jornada, quan el vent va girar de nord a sud i Dunkerbeck va guanyarles primeres eliminatòries.

Després de set mànigues disputades, Albeau es mantenia capdavantera i Dunkerbeck ocupava la tercera plaça, precedit de Ciryl Moussilmani (F-71). D'acabar així el campionat, el windsurfista francès hagués empatat en el lideratge amb el canari; L'octava i última eliminatòria prevista era doncs, determinant.

La falta de vent va fer que entre el divendres i el dissabte tan sols es pogués donar la sortida a 8 eliminatòries de la vuitena màniga, en les quals va quedar eliminat Moussilmani i van passar tan Albeau com Dunkerbeck. Tot quedava pendent del vent que bufés avui. I avui el dia ha sortit ennuvolat i amb el vent just, la qual cosa ha provocat que ambdos windsurfistes posessin en marxa una estrategia ben diferent: el canari era el primer d’entrar a l'aigua i planejar, demostrant així que hi havia vent suficient per reprendre la competició, mentre que el francès, al que els resultats l’afavorien, es quedava a la platja impassible.

No ha estat fins a les quatre de la tarda, quan ha bufat un garbí suficient, que s'ha reprès la competició. El resultat: Bjorn Dunkerbeck ha guanyat la vuitena màniga, la qual cosa li ha permès ascendir fins al segon lloc del campionat per darrera d’Albeau i mantenir el lideratge del mundial 2011.

La propera parada del circuit PWA World Tour recalarà al Carib, concretament a Aruba, el proper 19 de juny, on segur que es manté la renyida lluita entre l'actual campió del món d'eslàlom, Antoine Albeau, i el que ha estat fins a 37 vegades campió del món de totes les disciplines, el canari Bjorn Dunkerbeck.

Social card a facebook

A més del campionat, durant tot el cap de setmana, en el càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, s'ha celebrat la Surf Alegre, la festa del windsurf nacional, que ha reunit a més de 3.000 persones; així com la VIII Concentració de furgonetes Volkswagen, amb un total de 539 vehicles de totes les èpoques i tipus.

Per si això no fos poc, s'ha engegat una nova iniciativa per aconseguir apropar el món virtual del facebook al món real del càmping. La campanya ha consistit a donar a cada inscrit a la Surf Alegre i a la Concentració de furgos VW una targeta personal que li permetés interactuar amb el càmping i entrar en sortejos. El resultat:
més de 2.900 fans en dos dies

D’esquerra a dreta, Bjorn Dunkerbeck (SUI 11), Antoine Albeau (F-192) i Ben Van
Antoine Albeau
Bjorn Dunckerbeck
Etiquetes

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador