Ets aquíCampionat d''Espanya de Kiteboard 2008 a Sant Pere Pescador

Campionat d''Espanya de Kiteboard 2008 a Sant Pere Pescador


By admin - Posted on 03 Juny 2008

Avui comença el Campionat d''Espanya de Kiteboard. Els participants ja han començat a inscriure''s en aquesta cita oficial i única del calendari de competició de l''AEK. Tenen ganes de vent i mar i això, es deixarà notar del 5 al 8 de juny, a la nostra platja de Can Martinet de Sant Pere Pescador (Girona), on tots els partipants ho donaran tot, ja que d''aquesta prova única sortiran els Campions d''Espanya 2008 de les diferents categories (segons sexe i edat) i modalitats (Freestyle, Race i Combinada).

En aquesta edició s''enfrontaran les categories Infantil (fins als tretze anys); Juvenil (només masculí, entre 14 i 15 anys); i Sènior (a partir dels 16 anys) en Amateur i Pro.

La modalitat de Freestyle consisteix a fer els millors trucs i maniobres amb la taula i l''estel de forma lliure, però ben efectuats i conclosos. L''espectacle estarà servit. Per primera vegada, s''enfrontaran al mar Gisela Pulido, actual campiona del Món de la PKRA (Professional Kiteboard Riders Association), i Ainhoa García, triomfadora en la KPWT (Kiteboard Pro World Tour), els dos circuits internacionals de màxim prestigi en aquest esport. En aquesta mateixa categoria també intentaran entrar en la lluita pel pòdium Ángela Peral i Noelia Núñez, dos referents del Kite al nostre país. Referent als nois, cal destacar als ''Pros'' Álvaro Onieva, César Portas o Alex Pastor, que ja han deixat veure en anteriors edicions la seva progressiva evolució en aquest esport.

El Race, modalitat que es va introduir el passat any, i que consisteix que els corredors completen un circuit en forma de triangle a la major velocitat possible i tots alhora, destaca Gisela Pulido. La jove també domina aquesta categoria, i lluitarà pel títol contra Noelia Núñez o Gina Esteba. En la part masculina, el ''rider'' nacional Marc Foraster és un dels principals favorits. No obstant això, Sami Gali, Abel Lago, José Luengo o Alarcón intentaran obrir-se pas en una dura carrera|cursa que embellirà el cel de Sant Pere el Pescador.

El jurat puntuarà ambdues categories, i l''esportista que obtingui major puntuació en les dues modalitats serà el guanyador de la Combinada o Overall. Amb aquest resultat veurem qui és l''esportista més complet.

Per als moments en què el vent no permet el desenvolupament de la competició, es duen a terme diferents exhibicions. Entre les més aplaudides destaquen el Boarder Cross -cursa saltant obstacles-, el Best Trick -maniobra més difícil possible- o l''Hang Time -saltar i romandre el màxim temps possible en l''aire.

Però una de les grans bases d''aquest campionat la protagonitzaran els infantils, probablement una de les millors pedreres d''aquest esport de tot el món. El Júnior Team que componen Patric Blanc -de 12 anys-, Guillermo Álvarez -12 anys- i Forest Baker -de 13- poden donar moltes sorpreses. A la seva curta edat, demostren que aquest esport és segur i accessible a totes les persones.

Més a baix apareixen els horaris previstos durant el campionat, sempre subjectes a qualsevol canvi per motius climatològics o d''organització

Horaris:

DATA
HORA
ACTE
Dijous 5 de juny

-8:30 a 10:00 hores

 

- 10:00 a 10:30 hores

 

- 11 h si el vent ho permet

- Obre oficina de Regata i registre de participants

- Reunió de patrons: lliurament d''Instruccions de Regata.


- Començament de la competició

Divendres 6 de juny

-9:30 hores

 

-12.00 hores

-Obre oficina de Regata

-Presentació Oficial. Ajuntament de Sant Pere Pescador

Dissabte 7 de juny

-10:00 hores


-10:30 h. si el vent ho permet

-Reunió de Patrons

-Començament de la competició

 

Etiquetes

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador