Ets aquíPerillositat de l'Avinguda d'Empúries

Perillositat de l'Avinguda d'Empúries


By admin - Posted on 04 Juny 2009

Com tots haureu comprovat l''Avinguda d''Empúries del Bon Relax és un carrer estret que comunica amb un camí que portava als camps i que a la dècada dels 80 es va asfaltar fent possible arribar a Sant Martí d''Empúries, L''Escala i Empúries. Actualment la carretera ''oficial'' passa per l''Armentera, però és una mica més llarg i te al voltant de 6 elevacions per reduir la velocitat. Així que la major part de la gent passa per el Bon Relax per anar a L''Escala i Empúries, fent aquest carrer molt perillós.

Al tram del Bon Relax hi passen bicicletes, cotxes, autobusos i camions per estalviar-se el sotrac de les elevacions de l''Armentera. Aquest tram te diverses senyals limitadores de velocitat a 40 km/h però el 95% dels automòbils no en fan cas i alguns passen a més de 100 km/h. Hi ha 26 vivendes que hi tenen accés pel que cada cop que volen treure els cotxes ho tenen negre ja que una altre persona ha de parar el trànsit i fins i tot hi ha qui es molesta i fa anar la botzina tot i que veuen que estan sortint de casa i no tenen altre solució. A més el tram del Bon Relax no està il•luminat i no te vorera en la major part del tram. L''estretesa de la carretera i l''afluència de vianants, bicicletes, fa incompatible el trànsit amb la gran quantitat de cotxes i altres vehicles especialment a l''estiu, quan la perillositat és gairebé constant. Tot això ho corrobora la quantitat d''accidents que hi ha cada any i els dos morts que hi va haver un mateix estiu.

Hi ha un projecte per fer una variant que aniria a parar al pont nou que s''ha de fer, però sembla que la cosa no avança (podeu veure el projecte a la part baixa de la imatge del Plà General d''Ordenació Urbanística). A l''Associació de Veïns del Bon Relax li agradaria poder recolzar al Consistori per prendre mesures a curt termini que pal•liessin la perillositat d''aquest tram (aquí podeu veure en detall la opinió de l''associació). El nou consistori en poc temps ha fet un estudi sobre la perillositat de l''avinguda i està prenent mesures temporals com posar senyals de sentit prohibitit als cotxes que surten per les dues sortides a l''est i sud de la urbanització i als que entren a la urbanització des de l’Escala. També s’estudia posar cartells de limitació i control de velocitat, bandes limitadores de velocitat a terra o ¿esquenes d’ase?.

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador