Ets aquíEntrevistem en Heiko Pientka, cap de Voyage al càmping Almatà

Entrevistem en Heiko Pientka, cap de Voyage al càmping Almatà


By admin - Posted on 04 Juny 2009

Heiko Pientka Voyage

En Heiko treballa per a Voyage Reiseorganisation GmbH, una empresa de viatges alemanya que organitza estances per a nens d’Alemanya a càmpings per tot Europa com Sardenya, França, Itàlia, Croàcia... En Heiko porta 14 anys venint per la zona: al Càmping Almatà, al càmping Riu i a Albanyà entre d’altres.

Donat que ell és responsable de les vacances de fins a 500 nens en temporada alta és un bon coneixedor de l’estat del turisme, i en especial del turisme de càmping. Possiblement ja haureu vist alguna de les furgonetes amb el logo de l’empresa on hi apareix anunciat el nom de l’empresa “Voyage”.

• Quin és el vostre dia a dia?
- Organització d’activitats, llistes de logística, control d’estàndards com que tot estigui net i en ordre, vigilant el correcte funcionament de les activitats com les bicicletes, la cuina... A la seva caravana sovint hi te reunions amb els responsables de cada grup i amb els proveïdors.

• Quanta gent hi treballa a Voyage ?
- Som al voltant de 120 treballadors en plena temporada, mentre que a l’hivern no passa de la desena. A l’Almatà hi tenim al voltant de 30 treballadors entre els fan activitats lúdiques com bicicleta de muntanya, tennis, windsurf a més de cuiners i altres.

• Com veieu la temporada del turisme, cada cop la temporada alta és més curta però s’allarga més la temporada baixa?
- Cada anys és molt fluctuant, per exemple aquest any hi ha .el mundial a Alemanya i això ha fet que molta gent es quedés a casa per veure-ho. Però en general la temporada alta cada any és més llarga.

• Quina mena de serveis oferiu als nens?
- El més bàsic és oferir-los el transport fins aquí, la tenda de campanya amb un terra de fusta i el menjar. A banda d’això sempre hi ha possibles activitats que sempre hi son com el rocòdrom, unes quantes màquines per fer fitness i peses. Si el grup de nens no disposa de cap tutor els en proporcionem un per que se’n faci responsable.

Les activitats extres voluntàries que els oferim son majoritàriament esportives com Waterwalking, BTT, Windsurf, Vela, Tenis, però també els oferim visites a Barcelona, Girona Cadaqués i Roses.

D’altra banda disposem de tota mena d’informacions sobre la zona per que no estiguin perduts com quins son els dies de mercat, la farmàcia, on es pot anar de compres, on és l''hospital...

• Voyage disposa d’altres bases a altres càmpings, quins avantatges tenen altres llocs enfront d’aquest càmping i de Sant Pere ?
- La platja per si mateixa és fantàstica i a més és molt agradable donada la poca gent que hi ha, el parc Natural del Aiguamolls és també molt maco.. Un aspecte que ens resulta molt important és que els llocs urbanitzats son relativament llunyans, i si has de tenir cura s''un grup de nens i joves entre 13 i 17 anys és molt important donat que hi ha menys embolics a les nits, no seria el mateix si fos a Roses, Empuriabrava... Al mateix temps el poble de Sant Pere és prou aprop com per que hi vagin al mercat, a la farmàcia... A més aquest càmping en concret te pistes de tenis, bàsquet, futbol entre d''altres i els sanitaris especialment nets.

• Quins serveis creus que manquen a Sant Pere per als nens i per a la empresa on treballeu?
- És molt important posar un pont nou i no haver de passar pel mig del poble cada cop que vols anar cap al sud des del càmping Almatà. Els dies de mercat això és especialment important donat que sovint ens veiem obligats a donar una volta important per Torroella de Fluvià i l’Armentera per anar de l’Almatà al càmping Riu. També seria interessant trobar una zona amb bars i terrasses tranquil•les sense tants cotxes a la bora.

• Quins canvis heu viscut fins ara amb el turisme?
- Tot és mes car. Una cosa que ens trobem a la base d’Albanyà és que hi ha molta brutícia al camp, especialment després del cap de setmana i el que ens sorprèn és que la deixen tant els estrangers com els d’aquí.

• Per la vostra experiència sou un referent del sector turístic a la zona. Anem cap a un turisme de qualitat ? Com veieu el mercat del turisme a la llarga? Com us agradaria que fos ?
- En general es va més cap a la quantitat, hi ha millores, però no son substancials. Per exemple als restaurants fa falta servei, et serveixen força lentament.

• Com veieu Voyage dintre de 50 anys?
- No sóc capaç d’imaginar-m’ho, la veritat és que el turisme és molt canviant.

• Com veieu Sant Pere d’aquí a 50 anys? Com us agradaria que fos?
- M’ho imagino com Figueres, sense tanta indústria però més gran.

• La carretera que va de Sant Pere a Sant Martí d’Empúries passa al costat del Mas Gusó on aneu a comprar la fruita, què n’opineu de la seva perillositat ?
- Tant aquesta carretera com d’altres son massa estretes. El turisme ha anat creixent a una mesura molt més gran que les carreteres. Ara hi ha molts més cotxes, caravanes bicicletes, furgonetes, camions de distribució...

Enllaços

- Voyage-gruppenreisen

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador