Ets aquíItinerari número 2 De l’aparcament del Mas del Matà a la platja de les Llaunes

Itinerari número 2 De l’aparcament del Mas del Matà a la platja de les Llaunes


By admin - Posted on 07 Gener 2011

Connexió amb d’altres itineraris:

Aquest itinerari és, de fet, el segon tram d’un de més llarg que volta la reserva de les Llaunes des del  Cortalet.

Al mas Matà connecta amb l’itinerari 1 ( ), que permet accedir al Cortalet en mitja hora.  Des de la platja, connecta amb l’itinerari 3 ( ),  que recorre bona part de la platja entre la Muga i el Fluvià, passa darrera les llacunes i duu al Cortalet.  Des d’aquest itinerari, i des del Cortalet, es pot enllaçar amb l’itinerari 4 ( ), que duu als estanys Europa i a Empuriabrava, coincidint en part amb la Ruta dels Estanys, que es pot recórrer amb bicicleta.

Descripció general de l’itinerari i indicacions:

Aquest itinerari permet conèixer part de la franja litoral del Parc, des dels estanys d’aigües dolces i poc profundes, al Matà, fins a la platja, tot vorejant la llacuna litoral de la Massona. Els nombrosos aguaits de l’itinerari i l’altíssima torre Senillosa permeten tenir una visió excel·lent de la fauna, els hàbitats i l’espai en conjunt.

L’itinerari surt de l’aparcament del Matà. D’aquí, un corriol a través del bosc duu al camí que porta al mas.

Un cop arribats al mas del Matà, trobarem un primer observatori elevat a l’altre cantó de la bassa que ocupa l’antiga era del mas. Des d’aquí podrem observar els estanys del Matà.

Dalt una de les antigues sitges d’arròs hi ha l’observatori Senillosa, amb unes vistes excel·lents.

L’itinerari segueix darrera les sitges. De seguida arribem a l’aguait de la closa del Puig, entre el camí i l’estany del mateix nom.

Un xic més endavant trobem una bifurcació. A mà esquerra podríem enllaçar amb l’itinerari 1, fins el Cortalet. Per aquest mateix camí podem arribar-nos, a quatre passes d’aquí, a l’observatori Pallejà. El nostre itinerari, però, segueix a mà dreta.

Seguint amb els estanys a mà dreta, arribarem a l’aguait del Gall Marí, que permet observar un braç de la llacuna de la Massona. Atenció als cavalls de vora l’itinerari, no els toqueu!

L’itinerari segueix i fa una ziga zaga. Una passera de fusta permet evitar una zona sovint inundada. Deixem enrera els estanys del Matà.

Arribem a l’aguait del Bruel, a mà esquerra, vora la Massona.

Passat aquest aguait trobem un trencant a mà esquerra, que hem de seguir. Travessem una passera de fusta i tot seguit creuem el rec de desguàs de la reserva. La comporta de més avall permet mantenir la reserva inundada.

L’itinerari segueix a través del canyissar. Deixem el càmping a mà dreta i tenim a mà esquerra la mota que ens separa del tram final de la Massona.

Arribem a la platja, final de l’itinerari. Aquí hi ha una torreta d’observació.

Per tornar, podem seguir íntegrament el camí d’anada o bé, després de l’aguait del Bruel, prendre el camí a l’esquerra que ens permetrà voltar darrera els estanys del Matà, vora la carretera. Aquesta opció és poc recomanable en temps calorós i sec, quan els estanys estan més eixuts.

Recomanem que us descarregueu el full del Parc Natural, que trobareu com a document adjunt.

AdjuntMida
Itinerari 2 Català.pdf608.33 KB
Itinerari 2 als Aiguamolls de l'Empordà
Etiquetes

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador