Ets aquíEl Gran Premi Catalunya Costa Brava obre el Campionat del Món de Windsurf 2014

El Gran Premi Catalunya Costa Brava obre el Campionat del Món de Windsurf 2014


By admin - Posted on 28 Maig 2014

Per primera vegada, la prova catalana inaugura el circuit internacional

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut; el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau; l'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí; el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el gerent del càmpìng La Ballena Alegre, Àlex Trias; el directiu de Volkswagen, Alex García; l’organitzador del Campionat del Món de Windsurf, Panxo Pi-Suñer, i alcaldes i regidors de la resta de municipis de la badia de Roses han presentat aquest matí el Campionat del Món de Windsurf (PWA World Tour) - Gran Premi Catalunya Costa Brava 2014, que se celebra des d’avui i fins diumenge a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador.

El president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha valorat la continuïtat d'aquest campionat en un context de dificultats com l'actual i “el suport que li donem any darrera any perquè posa en valor dels esports nàutics i ens projecta internacionalment com una de les millors destinacions d’Europa per a aquesta pràctica". En aquest mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Sant Pere, segons el qual "per un poble petit com el nostre poder tenir la projecció internacional que ens aporta el campionat de windsurf és un fet excepcional que es tradueix després a nivell turístic i econòmic".

Per la seva banda, el representant de la Generalitat ha explicat que després de setze anys "aquest és un campionat que ens dóna una projecció a nivell mundial", "que fa pujar l'afició pel windsurf" i que "té un fort impacte turístic per Sant Pere Pescador i pels municipis del voltant".

La imporància a nivell turístic del campionat també ha estat destacada pel president de l'Associació de Càmpings de Girona, que l'ha posat com "un exemple de desentacionalització fent servir recursos sostenibles". Gotanegra ha qualificat els càmpigns "com els grans parcs de vacances de les comarques gironines".

L’organitzador i director de la prova a Catalunya, Panxo Pi-Sunyer, ha agraït un cop més l’esforç que fan totes les institucions i patrocinadors “per tirar endavant un campionat des de fa tant de temps”. I ha destacat larellevància dels regatistes arribats d'arreu del món, així com la participació catalana en aquest gran premi, que tornarà a comptar amb un gironí, Marc Paré (CAT-334), com el participant més jove, amb només 16 anys.

Un total de 64 windsurfistes de 27 països acudeixen en aquesta XVI edició de l'esdeveniment que es disputarà en la modalitat d'eslàlom. Coincidint amb la PWA World Tour, com cada any, i en el mateix marc, se celebrarà la gran festa del windsurf espanyol, la Surfalegre, que viurà la seva desena edició amb la fira de material i la concentració de furgonetes Volkswagen.

Precisament, en el decurs de la presentació, el director de màrqueting de Volkswagen, ha qualificat la trobada, en la qual enguany ja s'han superat tots els records d'inscrits i se superaran les 700 furgonetes, “com un esdeveniment dels fans de la marca i no de la marca. És una cosa totalment diferent a la resta d'actes que es fan al voltant del sector de l'automoció”.

Novetats

La principal novetat de l'edició d'enguany és que, per primera vegada, la prova catalana obre el calendari oficial de la PWA. Això és traduiex amb un pronòstic totalment obert, tant pel que fa a l'estat de preparació dels windsurfistes com al desenvolupament del material per part de cada marca. L’italià Alberto Menegatti (ITA-4), l’hispano-suís Bjorn Dunkerbeck (SUI-111) i el campió del món Antoine Albeau (F-192), entre d'altres, es mediran doncs, per primera vegada aquest 2014.

El Campionat del Món de Windsurf - GP Catalunya Costa Brava 2014 forma part del PWA World Tour, un circuit en què, a través dels mars dels diferents continents, disputen els professionals del windsurf i en el qual es reparteixen premis importants. Aquest circuit escull les platges amb millorscondicions per navegar i amb una bona estructura per desenvolupar-hi l'esport a nivell d’afeccionat. El Golf de Roses està considerat com un referent del windsurf en l’àmbit de tot l’Estat, i la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, on se celebra el campionat, un punt únic, ja que el camp de regates és al costat del lloc on conviuen els windsurfistes.

A la imatge, d’esquerra a dreta, Àlex García, directiu de Volkswagen; Àlex Trias, gerent del càmpìng La Ballena Alegre; Joan Giraut, president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Jordi Martí, alcalde de Sant Pere Pescador; Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Miquel Gotanegra, president de l'Associació de Càmpings de Girona i Panxo Pi-Sunyer, organitzador del Campionat del Món.

Per a més informació:
Premsa Patronat de Turisme: vmas@costabrava.org; tel. 972 208 401 / m. 686 363 656
Premsa PWA Catalunya - Costa Brava: prensa@ballena-alegre.com; m. 667 753 638

PODEU SEGUIR EL CAMPIONAT A TRAVÉS DE:
Twitter: @costabravawind #costabravawind14
Facebook: https://www.facebook.com/costabravawind?ref=hl
Youtube: https://www.youtube.com/user/costabravawind

Sant Pere Pescador
Etiquetes

Localització

Javascript is required to view this map.

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador